Nou episodi en la precària situació que estant vivint esl parcs de Bombers de les Terres de l’Ebre. En una carta que van presentar dissabte el parc de bombers d’Amposta a l’ajuntament de la capital del Montsià, denunciaven els fets de que estan sota mínims i més encara agreujant-se més la situació tenint que cobrir la zona d’Ulldecona, la Sénia, la Galera i Godall, pel tancament del parc faldut.

Una situació que denunciava l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura via twitter:

No ha passat inadvertida aquesta falta d’efectius pels col·lectius

A continuació passem a citar-vos la carta enviada a l’ajuntament d’Amposta per part del cos de bombers:

Lamentem informar des del parc de bombers de AMPOSTA que ens trobem sota els mínims legals, degut a la manca de bombers per una mala planificació des de fa anys de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya.

Des de fa anys, la DGPEIS no vetlla per el bon funcionament del cos de Bombers. Falten bombers professionals, mitjans materials i un correcte estat de manteniment tant del vestuari del personal com del material d’intervenció, els vehicles i les instal·lacions dels parcs de bombers.

En conseqüència, els bombers realitzen des de fa anys hores extres per a que cada dia el servei estigui, almenys, en els mínims legals. El 2017 els bombers professionals van realitzar més de 500.000 hores extres per mantenir els mínims legals per guàrdia.

Degut a la situació tan lamentable que hem arribat i després de tants anys d’abandonament per part de la DGPEIS, una majoria de bombers hem decidir deixar de fer hores extres durant un mes (del 10/12/18 al 10/01/19). En conseqüència, avui 29/12/2018, el parc de bombers d’Amposta es troba sota els mínims legals. Això afecta al seu municipi amb una falta de bombers professionals suficients per oferir almenys un servei de mínims com fins ara, a més a més del risc de demora si ocorren simultaneïtat de serveis.

El parc de bombers d’Amposta és de mínim 4 bombers quan el recomanat per la mateixa DGEPEIS són 5 bombers. Doncs bé, avui som 3 bombers professionals de guàrdia, sense comandament (un 25% de la guàrdia de mínims legal), per als 67000 habitants dels municipis els quals donem servei. A més a més avui s’agreuja la situació ja que el parc d’Ulldecona està tancat i també donem cobertura a Ulldecona, La Sènia, Godall i La Galera.

Demanem, si us plau, que comprengui la nostra decisió de no fer hores extres per aconseguir un cos de bombers digne. I en la mesura del que estigui a les seues mans ens ajudin a revertir aquesta situació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.