ACN (Amposta) – El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts la pròrroga del conveni subscrit per l’agència i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per a garantir el funcionament dels diferents elements que componen la Xarxa d’Indicadors Ambientals del Delta de l’Ebre (XIADE). Fins a finals del 2022, es farà una inversió al voltant dels 390.000 euros. 280.000 euros es destinaran al control de qualitat i avaluació de l’estat de les masses d’aigua i els altres 110.000 euros serviran per a millorar el coneixement per fer possible uns cabals ecològics i el transport de sediments adequats per a combatre la regressió del delta.

La pròrroga d’aquest acord farà possible continuar amb les tasques de recollida de mostres biològiques, així com l’anàlisi de nutrients, el càlcul d’indicadors biològics i l’anàlisi de transport de sediments en crescudes controlades i cabals ecològics en el tram final del riu Ebre i els seus principals afluents. També es durà a terme el manteniment i neteja dels sensors de qualitat instal·lats a les badies i els sensors de subsidència (SET), entre altres accions.

La Xarxa d’Indicadors Ambientals del Delta de l’Ebre a càrrec de l’ACA està composta per quatre sensors de qualitat instal·lats a les badies, 18 piezòmetres sensoritzats, 56 estacions SET de control de subsidència, i un laboratori equipat per a la valoració de l’estat del tram final del riu Ebre i els seus principals afluents, així com de les llacunes litorals i l’estuari.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.