Segons ha pogut saber “El matí de Catalunya Ràdio“, mig miler de diputats i exdiputats de 25 països diferents han signat un manifest impulsat pels expresidents del Parlament Ernest Benach, Joan Rigol i Núria de Gispert en suport a la expresidenta del Parlament la xertolina Carme Forcadell que ja porta 265 dies tancada a la presó.

El document compta, per exemple, amb el suport de la vicepresidenta del Parlament Europeu Heidi Hautala i de 35 eurodiputats –entre els quals la copresidenta del Grup dels Verds Ska Keller– de països com Alemanya, França, el Regne Unit, Irlanda, Itàlia, els Països Baixos, Bèlgica, Portugal, Suècia, Estònia, Eslovènia, Luxemburg i l’estat espanyol. També s’hi han adherit la presidenta del Parlament de Gal·les, Elin Jones, el de Flandes, Jan Peumans, el de Còrsega, Jean-Guy Talamoni, el de les illes Fèroe, Páll á Reynatúgvu, el del País Basc, Barkartxo Tejeria, i l’expresidenta del Parlament escocès Tricia Marwick.

A més del suport de diputats de Junts per Catalunya, Esquerra, la CUP i Catalunya en Comú al Parlament de Catalunya, han subscrit ja el manifest electes dels Parlaments del Quebec, Xile, França, Portugal, Bèlgica, Dinamarca, Estònia, Gal·les, Alemanya, Irlanda, Islàndia, Noruega, Suècia, el Regne Unit i Finlàndia, així com del Congrés de Diputats i el Senat, i dels Parlaments del País Basc, Navarra i Galícia. En total, segons els impulsors, el text compta actualment amb el suport de diputats de 25 països diferents –19 estats– i d’una trentena de cambres legislatives.

El text denuncia “l’injust empresonament de Forcadell per haver permés el debat parlamentari“. Al mateix temps “la utilització de la justícia penal com a instrument de coacció a l’activitat d’un Parlament és incompatible amb els principis que regeixen les democràcies parlamentàries“. Els promotors d’aquesta iniciativa exigeixen “l’alliberament immediat” per a Forcadell i al mateix temps insta a “resoldre per vies no penals els conflictes institucionals i polítics”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.