El deltebrenc Rafa Flores sempre ha estat estretament vinculat a l’atletisme, primer com atleta i després com entrenador. Després de formar part de diversos clubs del territori com el Club Natació Tortosa, en la seua secció d’atletisme, el Club Atletisme Ascó i al Club Atletisme Terres de l’Ebreva va fer el salt al món de la muntanya. En aquests sis anys vinculat a les curses per muntanya ha assolit molts èxits entrenant a corredors d’elit, com Ragna Debats, recentment campiona del món, però ara fa un pas més enllà i emprèn un nou repte com a seleccionador català de trail.

Un cop li van fer la proposta i després de fer diverses reunions, Flores no va dubtar en acceptar el càrrec que afronta il·lusionat i amb molts de reptes “Engegarem el tema del trial, també es crearà la comissió de trail que buscarà la millor manera de crear un circuit o que algunes proves que puguen ser puntuables al Campionat de Catalunya de quilòmetre vertical, d’ultres o de curses de 25 km o 30 km”, ha explicat. Un cop feta aquesta feina apunta que “començaran amb els criteris de selecció per fer la selecció catalana que participarà al Campionat d’Espanya per autonomies”, de fet la primera prova d’aquesta competició serà el proper 23 de març a Múrcia.

Un càrrec que se suma als altres projectes que té en marxa. Continuarà dirigint el Team Flowers, un grup d’entrenament de corredors que provenen de diversos punts del país i destaca que vol implicar-se més en el món de l’esport al seu municipi, Deltebre.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.