L’alcalde de la Galera, Ramon Muñoz (PDeCAT), va comunicar ahir dimarts, 4 de desembre, per mig d’un sorprenenent ban municipal, que de forma immediata queda “suspesa” tot tipus d’activitat a la pista polisportiva municipal, i que si alguna persona ho incompleix, “es requerirà l’actuació” de la policia. En altres paraules, que si els xiquets i joves de la població continuen amb la pràctica d’esports populars, oci o esbarjo, com han fet sempre des de fa molts anys, poden acabar detinguts.

Aquest missatge no només s’ha fet públic per mig d’un ban, sinó que també s’ha penjat a les xarxes socials. I en aquest redactat ja es pot deduir que la dràstica mesura es podria basar en una sentència, via contenciós administratiu, dictada per un jutjat de Tarragona. Però tampoc queda clar en quina base legal l’alcalde prohibeix l’ús de la pista polisportiva, ja que aquesta sentència és de l’any 2016. Podria ser, per tant, que hi hagi hagut alguna posterior resolució via recurs, a partir del qual probablement l’alcalde va decidir tancar l’activitat sense cap més explicació complementària, si més de no de cara els seus veïns.

Foto: Cedida

Fons municipals han explicat a ebredigital.cat que l’ús de pista polisportiva fa anys que ha estat envoltada de polèmica. Concretament a partir de que, amb la pista ja construïda, uns propietaris van aconseguir permís per urbanitzar en una zona rústica, construïnt un xalet al costat. Segons aquestes fonts, aquests propietaris, una familia coneguda i influent, van ser els que van iniciar un plet judicial, amb denúncies per soroll.

La pista, que té un parc infantil tot just al costat, es va construir a l’aire lliure, i posteriorment es va posar teulada. També en algun moment es van posar tanques d’insoronització vertical per reduir el soroll, però no va ser suficient per a que continués la disputa. Alguns veïns es pregunten quan l’alcalde informarà al detall de la situació, a la vegada que també avaluen quin risc de ser detinguts passen a tindre a partir d’ara els joves de la població, que caldrà veure si avui acudeixen o no a la pista polisportiva.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.