La cita soilidària del Gran Recapte ha superat la xifra dels 80.000 quilos d’aliments recollits a Les Terres de l’Ebre durant l’edició que s’ha celebrat els dies 30 de novembre i 1 de desembre. A tot el territori han participat 1.300 voluntaris a les portes dels mercats i supermercats. Al conjunt de la demarcació, s’han recollit mig milió de quilos i a tot Catalunya, s’ha superat els 4,5 milions.

El portaveu del Banc d’Aliments a l’Ebre i Tarragona, Òscar Ologaray, ha agraït el treball dels prop de 4.500 voluntaris a tota la demarcació i s’ha mostrat satisfet pel resultat d’aquesta desena edició del Gran Recapte: “Al llarg d’aquests 10 anys hem pogut comprovar que, quan el Banc dels Aliments demanem ajuda, la societat catalana respon”, ha afirmat Ologaray.

A partir d’aquest dilluns, les entitats socials com Càritas o Creu Roja, ja comencen a repartir els aliments entre les famílies que són ateses per serveis socials. Ara bé, Ologary subratlla que el que s’ha recollit només representa el 20% del menjar que reparteix el Banc dels Aliments i que al febrer “ja s’haurà acabat”.

Enguany, s’ha constatat també un augment en la qualitat dels productes. Així, s’ha donat més quantitat d’oli, llet, conserves i llegum cuit que en passades edicions, i s’ha reduït el de llegum sec.

Tots aquells que vulguin col·laborar en la campanya i no ho hagin fet poden fer un donatiu al web www.granrecapteonline.com fins el 15 de desembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.