El Periple, la vella llum d’Europa és un documental de Mario Pons que estableix un paral·lelisme entre els refugiats i els represaliats del franquisme. Aquest dijous s’estrenarà als cinemes de Roquetes.

Una història que es narra a través de tres persones i que vol crear consciencia. El documental mostra de primera mà la realitat que viuen els refugiats als camps de Grècia, però també fa un repàs a la postguerra, relacionant l’exili dels republicans amb la situació migratòria que viu Europa. El Periple ja ha sigut premiat com la millor pel·lícula documental internacional del festival de cinema de Girona. Pons apunta que aquest film és la mostra de l’èxit de la descentralització de les grans produccions.

Tràiler El Periple, la vella llum d’Europa

Trajectòria Mario Pons

Pons també ha sigut el director d’altres produccions com Aigua la font de la vida al 2002, A Contracorrent al 2006, premiada com a millor documental també a Girona. La Batalla de la memòria al 2009, va estar premiada al Memory Image de Reus i al Memorial democràtic.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.