La Federació d’Esquerra Republicana a l’Ebre insta el govern espanyol a retirar els recursos d’inconstitucionalitat que actualment té sobre la taula el Tribunal Constitucional en relació a l’impost nuclear aprovat al 2015 pel Parlament de Catalunya. Assenyalen que el fre estatal suposa que les àrees d’influència nuclear estiguen deixant d’ingressar uns recursos que els serviria per emprendre polítiques de desenvolupament, avançant-se a la finalització de l’activitat a les centrals. El senador republicà, Miquel Aubà, recorda el compromís de la ministra per tancar les nuclears quan acaben la seua vida útil, actualment previst pel 2023 i 2028, en els casos de Vandellós i d’Ascó. Una opció amb la que es mostren d’acord, i que hauria d’agilitzar la retirada dels recursos.

Els republicans fan una crida, a més, al Partit Socialista de Catalunya. Els recorden que durant la tramitació de la llei catalana van exigir que el territori es beneficiés del 55% de l’impost, davant del 20% fixat. Ara apel·len a la seua contribució per aixecar el veto.

Esquerra presentarà mocions a tots els ajuntaments on té presència per forçar el govern espanyol a fer marxa enrere amb l’aturada de l’impost nuclear a Catalunya.

Periodista.