La setmana passada va saltar a les xarxes socials i encara genera cues. La secció del futbol femení de l’Alcanar va publicar un comunicat en el qual denunciaven que l’actual junta del CD Alcanar els va reunir per dir-los que “molestaven” i que si no generaven beneficis econòmics per al club “ens invitaven a deixar el club”. Tot plegat va succeir la mateixa setmana que començaven la lliga, fet pel qual l’equip va haver de fer les gestions per crear un nou club, el femení Alcanar CF.
Denuncien els motius pels quals s’han produït els fets, ja que asseguren que “mai hem demanat res” sinó al contrari.

“No entenem el perquè no volen que siguem un equip del club; potser perquè som xiques? Potser per enveja? Nosaltres, mai, repetim mai els hem demanat ni un cèntim, sempre hem estat nosaltres les que hem gestionat les nostres despeses ( arbitratges , equipatges, fitxes…) amb l’ajuda de la gent, comerços del poble i l’Ajuntament d’Alcanar; també hem estat nosaltres les que hem portat la gestió de l’equip ( fer les fitxes, buscar entrenador, jugadores, trucades a federació…) Nosaltres mai hem suposat una feina extra per al club, de fet fins ara tots els presidents del club ens han felicitat per la nostra gestió i per deixar tant amunt el nom del CD. Alcanar”.

El femení va néixer ara fa set anys, competint a la lliga de futbol-7 Terres de l’Ebre. D’ençà els seus inicis els jocs i els resultats han anat millorant fins aconseguir quatre títols consecutius de campiones de lliga. Lamenten que l’actual junta només pensi en diners quan l’únic que han fet sempre ha sigut “lluitar per uns colors”.

“Som conscients que de vegades costa admetre que hi ha qui fa millor les coses, que costa assumir que hi hagi qui guanya lligues quan a un altre li costa guanyar partits, que no tothom accepta que el futbol ja no sols és cosa de xics, que no entenguen que els temps canvien i que les coses ja no es fan com s’han fet tota la vida, però cal vendre l’ànima per diners? L’esport ens ensenya moltes coses, gairebé totes bones i per això ens preguntem: per què aquesta gent deixa perdre el que ens ensenya l’esport sols per diners?”

Clouen el comunicat remarcant que se senten “impotents” per tot el que ha passat i agraint a tots aquells que els hi ha mostrat el seu suport en aquests últims dies.”Perquè gràcies a vatros continuarem i lluitarem perquè el futbol femení a Alcanar sigui un referent al nostre territori. Com ben bé han dit i diuen els nostres cartells: “ Som i serem fortes com una roca” (temporada 2017/18) i “Portem i portarem el foc a la sang” (temporada 2018/19). 1,2,3 Femení Alcanar CF”.

Comunicat íntegre

Sabeu que fora de la fanecada hi ha un escrit que diu : som canareus, som una raça? Doncs si, els que formen aquest any…

Publiée par Femení Alcanar C F sur Mardi 2 octobre 2018

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez