Octubre del 2013. Neix oficialment la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. Cinc anys després, el projecte dels blau delta camina sòlid. Créixer en efectius és complicat. La massa social, però, està consolidada. També la gamma de castells que ofereixen habitualment a les diades: 3d6, 3d6 amb agulla i 4d6.

La Colla Castellera Els Encantats de Begues i els Brivalls de Cornudella han acompanyat als blau delta en la diada del 5è aniversari. Enguany, amb cares noves.

El 2 de 6 i el pilar de 5 són les construccions que los Xiqüelos i Xiqüeles del Delta estan treballant per properes Diades.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.