D’ençà l’1 d’octubre de 2017 molts municipis de les Terres de l’Ebre han canviat els noms de carrers i places per aquesta data i rememorar així els fets que van tindre lloc durant el referèndum. La Ràpita, Tortosa, Deltebre, l’Ametlla de Mar i Masdenverge són només alguns dels punts que actualment compta amb una placa que recorda aquests fets.

365 dies després del referèndum de l’1 d’octubre, més d’una desena de municipis ebrencs recorden aquesta data als seus carrers o equipaments. És el cas de l’Ametlla de Mar, Móra d’Ebre, Riba-roja d’Ebre, la Torre de l’Espanyol i la Sénia. Tortosa compta ara amb la plaça 1 d’octubre, Amposta amb el pavelló i Deltebre amb un carrer.

A Masdenverge ara hi ha el carrer el primer d’octubre i també han descobert una placa al centre Masdenverge Actiu, que va ser seu de votació. Per fer-ho van organitzar una jornada festiva i reivindicativa, fent el mateix que fa un any.

Els veïns van portar els ingredient per fer un recapte per organitzar un dinar popular. A més tenia un component solidari, ja que tot el recaptat es destinaria a la caixa de solidaritat. Un dia que es va viure amb una barreja de sentiments. Ara però exigeixen que s’apliquen els resultats del referèndum.

Als municipis on es van produir les càrregues policials, a la Ràpita i Móra la Nova han rebatejat com a plaça 1 d’octubre els espais que hi ha fora del pavelló on es va votar, mentre a Roquetes el carrer constitució recorda ara aquest dia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.