Solidaritat contra el feixisme a cop de brotxa. Uns 150 veïns de la Ràpita es van sumar divendres a la crida del Comitè en Defensa de la República per repintar de blanc la façana de la casa particular que dimecres va aparèixer amb la bandera espanyola i missatges de ‘Viva España’. Es van agrupar veïns i també membres de l’Agrupació Musical Rapitenca i l’Assemblea Nacional Catalana, per traslladar mostres de suport als propietaris, Dora i Miguel, que els ho van retornar amb un sincer agraïment.

Entre pinzellada i pinzellada es va llegir un manifest del CDR apel·lant a l’esperit de l’1 d’octubre: “Estem indignats i ferms, com ho estàvem l’1 d’Octubre al Pavelló firal defensant el referèndum, amb el cap alçat i dempeus quan van arribar los piolins per obrir-nos el cap. D’això ja ha passat gairebé 1 any i som aquí un altre cop per demostrar que no ens rendim, que no tenim temor, que som molts i si en toquen a una, ens toquen a totes”. Amb aquesta iniciativa s’han recaptat 247 euros, dels quals 99 s’han usat per comprar els estris per pintar i la resta són destinats a la caixa d’autogestió per a futures accions, segons ha informat el CDR de la Ràpita. Regidors de l’Ajuntament de la Ràpita i altres càrrecs com l’exsecretari d’Hisenda i rapitenc, Lluís Salvadó, també van acudir a l’acte per mostrar el suport a la família afectada.

En les darreres hores, han aparegut noves pintades unionistes a l’emblemàtica Torreta i a les lletres que donen la benvinguda a l’entrada de la Ràpita. Ja han estat esborrades.

 

Periodista.