Tot just fa un any de l’entrada de la Guardia Civil al departament d’economia de la Generalitat i de la detenció del llavors secretari d’Hisenda el rapitenc Lluís Salvadó. El cas, que instrueix un jutjat de Barcelona, ha avançat paral·lel al dels líders independentistes empresonats i als dels alcaldes investigats per donar suport al referèndum.

Vint de setembre de 2017, primera hora del matí. Diferents seus del govern català són objecte d’un macro-operatiu policial destinat a desactivar el referèndum de l’1 d’octubre. Les actuacions iniciades pel jutjat 13 es centren al departament d’economia i en els dos principals alts càrrecs, Josep Maria Jove i el rapitenc Lluís Salvadó, que passarien dues nits en presó. Aquesta setmana, tots dos han explicat la seva experiència a TV3.

L’ex-secretari d’Hisenda i ara diputat d’Esquerra està pendent ara de saber si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya assumeix el cas. Entremig, també ha estat objecte de nombrosos filtracions de converses privades enregistrades per la policia.

Els advocats de Salvadó i Jové han denunciat nombroses irregularitats en el procés i es queixen que mai ha estat clar el motiu de la investigació. De fet, bona part de la instrucció ha servit contra la causa instruïda pel jutge Llarena contra els líders independentistes.

Periodista.