L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha declarat aquest matí davant del jutge per la presència de llaços grocs durant la campanya del 21-D. Se’l investiga per un presumpte delicte de propaganda electoral al no retirar aquests símbols considerats partidistes per la junta electoral, qui va denunciar els fets al jutjat número 1 de Tortosa.

L’alcalde de Roquetes i la secretària municipal han declarat durant prop de dues hores i, en sortir, el seu advocat ha explicat que confien en l’arxivament del cas. Segons el lletrat de Gas, Xavier Faura, els dos investigats no poden ser acusats de delicte electoral perquè requereix “afavorir i promoure, i no ha estat el cas”. Faura ha apuntat que els investigats han declarat que va ser un “moviment espotani del poble al marge de la seva intervenció com autoritats municipals”.

Els fets que s’investiguen van tenir lloc entre el 4 i el 20 de desembre. Els elements investigats serien uns llaços grocs i adhesius en referència al presos polítics situats en edificis i mobiliari públic.

Paco Gas ha arribat a les 9 del matí al acompanyat d’altres alcaldes i càrrecs polítics d’Esquerra Republicana. A les portes del jutjat, ja l’esperava una gentada, que l’han rebut amb un llarg aplaudiment. En sortir, rebuda ha estat igual de calorosa.

Periodista.