Ulldecona ha rememorat la vida dels avantpassats amb les últimes activitats del cicle Ebre, Art i Patrimoni. L’art rupestre ha sigut el focus d’aquestes jornades, on els artistes Josep Redó i Laia Ortiz, han recreat escenes al voltant de l’Ermita d’Ulldecona, sobre la vida de la gent de fa 8 mil anys. Escenes que només eren visibles amb llum ultraviolada, d’aquí el nom de la jornada, “L’invisible Rupestre”.
Aquesta acció artística s’ha dividit en 5 activitats. Entre elles, la degustació gastronòmica inspirada en el context cronològic, on l’objectiu ha sigut tastar els menjars del passat. El cuiner Sergi Caselles ha sigut l’encarregat d’elaborar un menú carnívor, un de vegà i per acabar, un àpat dolç. Tot tenint en compte els productes que es feien servir en el passat.
El punt final d’aquesta jornada ha sigut la cerca de pintures rupestres per tot el recinte de l’Ermita. Pintures que escenificaven com vivien la gent de la prehistòria i que només es podien veure amb llum ultraviolada.
Unes jornades que han servit per unir als més grans i els més menuts i per entendre i conèixer els avantpassats i el Patrimoni que Ulldecona posseeix.