El digital Voz Pópuli ha publicat algunes de les declaracions davant el jutge dels dos integrants de la cèl·lula gihadista que estan detingut. En els àudios, tots dos mostren el seu penediment, la voluntat de col·laborar amb la investigació i es desvinculen de les intencions terroristes dels seus amics. El supervivent de l’explosió d’Alcanar, Mohammed Houli, confessa amb la veu trencada que si la casa no hagués saltat pels aires hagués acudit a la policia.

“Vull demanar que em perdoni si he fet alguna cosa dolent, jo m’he vist obligat a estar amb aquesta gent, em podrien haver matat a qualsevol moment. Jo el dia de l’explosió si no hagués explotat hagués anat amb els meus pares o la Policia i l’hi hagués dit. Sóc un noi jove, sé que m’aneu a condemnar, però no em feu una condemna molt gran”, diu Houli.

Houli dona detalls de la preparació dels atemptats. Com el imam els va començar a parlar del martiri, com van fer la mudança de Ripoll o Alcanar o com van gravar el vídeo on se’ls veu preparant explosius: “A nosaltres ens comencen a parlar del martiri fa dos mesos, ens deien que estava ben fer-ho, però que es podia fer contra monuments”. L’altre detingut, Driss Ouakib, qui va llogar la furgoneta usada per l’atropellament de la Rambla, va declarar no saber perquè s’havia d’utilitzar.

En les declaracions, es confirma que un dels objectius del grup era posar explosius a la Sagrada Família o que es comentava que hi havia una altra cèl·lula a França preparada per atemptar a Catalunya.

Periodista.