Aquest dilluns és el primer dia laborable sense camions a la N-340. La prohibició de circular per als vehicles pesats va entrar ahir en vigor, però al ser diumenge, es veien pocs camions per la carretera. De fet, els aparcaments de camions estaven plens. La mesura permetrà desviar més de 5.000 camions diaris.

Per aquells camioners que sí van treballar i que no estaven al cas de la mesura, uns cartells lluminosos o un control de Mossos d’Esquadra al terme municipal d’Amposta, els recordava l’obligatorietat d’agafar l’autopista.

És el cas d’un camioner de Granada, Javier Collantes, qui explica que per ell és millor conduir per l’AP-7 perquè hi ha menys possibilitat d’accidents, tot i que reconeix que el seu cap haurà de pagar més.

Els trams afectats per on ja poden circular camions a la Nacional 340 són els de Peníscola – Hospitalet de l’Infant i Altafulla – Vilafranca Sud.
Els camions són desviats obligatòriament per l’autopista AP-7 amb una bonificació del 50%.

Els vehicles lleugers dels residents que tinguin un aparell teletac es poden beneficiar d’una bonificació del 100% si fan el trajecte d’anada i tornada el mateix dia.

La mesura, pactada pels governs català i central, ha deixat una satisfacció parcial al territori. Si bé els alcaldes i el moviment veïnal reconeixen que ajudarà a reduir la sinistralitat, continuen reclamant que l’autopista sigui totalment gratuïta.

Periodista.