Montse Castellà, reconeguda activista social i cantautora ha parlat de la relació existent entre la música que fa i les seves lluites socials. Castellà, va treure un doble disc el passat més de juny titulat Punts de Llibre, que ha rebut molt bones crítiques i que ha comptat amb aliats de renom com el cantautor Paco Ibáñez, que ha estat el productor del treball i amb qui fa un duet al disc.

Castellà explica que, “El fet que hagi tingut un intens activisme social i que m’hagi dedicat a la música va bastant imbricat. La cançó d’autor és una cançó compromesa i implicada amb les causes socials i llavors, que jo sigui una activista social no està tan desvinculat del que jo canto després als escenaris”.
Sense anar més lluny, recorda els anys de la cantautora tortosina com a portaveu de la Plataforma en defensa de l’Ebre, i afegeix que, “Si a les manifestacions cridava el riu és vida, després he de cantar-li al riu o per exemple quan dedico una cançó al tren en el meu darrer disc, no puc deixar de defensar aquella causa”, referint-se als darrers anys com a portaveu de la plataforma Trens Dignes.

Respecte a les moltes causes obertes al territori, Castella diu que, “A la gent de les Terres de l’Ebre quan naixem ens posen un megàfon baix del braç perquè tard o d’hora en algun moment de les nostres vides l’haurem d’utilitzar. Això ens dóna identitat de terra de lluita i de saber defensar-nos. Tant de bo a poc a poc puguem jubilar les samarretes de combat i les causes, ja que voldrà dir que no haurem de reivindicar allò que és tan evident”.