Aquest dijous comencen els actes de les festes de la Cinta de Tortosa però dissabte ja van arrencar oficialment amb la proclamació de les pubilles i el pregó de festes. El Parc Teodor González, ple a vessar, va viure una situació inèdita durant este acte tant tradicional. Per primer cop, quatre dones eren les protagonistes. La pubilla i pubilleta major, la pregonera i la primera alcaldessa de la ciutat. En el seu discurs, Roigé va recordar els polítics empresonats pel procés. De fet, uns llums grocs van presidir tot l’acte.

El pregó el va pronunciar Anna Maria Bel, ballarina i fundadora de l’escola de Dansa de Tortosa. Va fer un repàs a les tradicions , festes i usos socials de la Tortosa de postguerra, així com de les va carrera. Al 1957 va obrir la primera escola de ballet clàssic de la ciutat, vivint els pesats anys de la dictadura.

També va llançar un missatge pels joves: “Voldria demanar als joves, que avui en tenim molts, il·lusió per allò que fan. Perquè sense il·lusió no és pot viure o es viu molt malament. I a encoratjar-los a defensar el que els agrada”.

El regidor de festes, Domingo Tomàs, va fer un agraïment a totes les persones que fan possible les festes en un discurs que va tenir regust a comiat, ja que són les últimes festes del mandat. La Banda Municipal de Música i l’Orfeó Tortosí van tancar l’acte.

Periodista.