L’anunci de l’actual alcalde d’Alcanar Alfons Montserrat de fer un pas al costat, ha comportat que la formació republicana hagi buscat un nou candidat a les pròximes eleccions municipals. Es tracta de Joan Roig, amb experiència de dos legislatures a l’ajuntament i actual regidor de Joventut, Gent Gran i Participació Ciutadana.
Roig manifesta ser, “Conscient que el repte de substituir Montserrat és enorme, però volem donar continuïtat als bons resultats del projecte d’ERC a Alcanar”.
El canareu assegura que, “He tingut un bon aprenentatge al costat de Montserrat i hem sento humilment preparat per seguir liderant aquest equip, tot i que sóc conscient que hauré de prendre decisions importants”.
En aquest sentit i referint-se a la confecció de la nova llista, Roig considera que, “Hi ha d’haver renovació, saba nova i noves formes d’entendre la política, que ens puguin injectar noves inquietuds i la força que ens mancarà”.
Un dels trets més destacats de l’actual política municipal, que segons el candidat republicà, ha de marcar el futur, és la situació econòmica de l’ajuntament. Roig va recordar que els comptes de 2017 van tenir un superàvit d’1.750.000 € i en aquest sentit aposta per, “Fer una gestió responsable. El fàcil seria que pocs mesos abans de les eleccions féssim inversions de cara a la galeria, però no ho farem, ja que hem de mirar l’interès col·lectiu. El que hem de fer és reduir el deute”.
Joan Roig explica que, “Al començament del mandat el deute per habitant era de més de 300 € i ara estarà al voltant dels 50 €, i això s’ha de posar en valor, ja que volem deixar un ajuntament sanejat pel govern que entri”.
Cal recordar que a primers de juny, l’ajuntament d’Alcanar va fer efectiu el pagament que restava de la indemnització de més d’1 milió d’euros a la promotora de 8 dels 32 habitatges considerats il·legals i coneguts dins del cas Turov.