Sis mil metres de tanca per aïllar la granota toro. El Parc Natural del Delta de l’Ebre ha construït una barrera perimetral de 6 quilòmetres, i reforçada amb malla, a la zona on es va detectar fa unes setmanes l’espècie invasora. S’ha realitzat amb el suport de tècnics del Parc i del Servei de Fauna, d’Acuamed, Forestal Catalana i voluntaris del Parc Natural, Seo Bird Life i l’Associació Esportiva Xino-Xano.

A banda d’aïllar la zona i bloquejar les entrades i sortides d’aigua, en els propers dies se començarà a salinitzar el medi aquàtic per eliminar els capgrossos.

El Ministeri per la Transició Ecològica ha activat el Sistema d’Alerta Primerenca d’espècies exòtiques invasores. En un comunicat, el govern espanyol ofereix col·laboració a la Generalitat per erradicar el focus aparegut al Delta de l’Ebre de granota toro, inclosa al Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores i considerada una de les més perilloses.

Fins al 9 d’agost, s’han capturat 934 capgrossos. De moment, però, cap adult. Nativa d’Amèrica del Nord, la granota toro està present en 4 continents i més de 40 països. És la primera vegada que es detecta la reproducció en llibertat a l’Estat espanyol.

Autor:

Periodista.