Un grup de joves amics preparant bombes i llançant amenaces. Això és el que es veu en un dels vídeos inclosos en la investigació judicial dels atemptats del 17 d’agost. Se’n han filtrat uns quants fotogrames als mitjans de comunicació després que el jutge Fernando Andreu de l’Audiència Nacional aixequés parcialment el secret de sumari.

El noi de la camisa a ratlles és Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta que va atemptar a la Rambla de Barcelona. Al seu costat, es troben Mohamed Houli, abatut a Cambrils i Mohamed Houli, l’únic supervivent de l’explosió d’Alcanar Platja i ara en presó.

Se’ls veu preparant explosius de forma cilíndrica, que després es col·locarien en una armilla amb l’objectiu d’immolar-se. En la conversa transcrita per diferents diaris, es jacten que el cost de tot plegat no supera els 20 euros.

També es pot veure a Youssef Alla, un dels morts trobats entre les runes de la casa d’Alcanar. Igual que els seus companys, assenyala al cel, un símbol que els identifica com a seguidors de l’islamisme radical.

Aquest vídeo es va trobar en una targeta de memòria d’una càmera que els Mossos d’Esquadra van treure d’entre les runes del xalet on la cèl·lula havia estat preparant les bombes. De fet, van gravar com preparaven la substància explosiva, el TATP, al jardí de la finca, o com acumulaven desenes de bombones de butà.

Periodista.