Un veí de la urbanització Monte Carlo d’Alcanar ha declarat aquest matí a l’Audiència Nacional com a testimoni protegit en la causa dels atemptats terroristes del 17 d’agost de l’any passat.

El testimoni, que viuria a prop de la casa on els gihadistes preparaven l’atac, ha reconegut a un dels dos detinguts, Driss Ouakbir, germà gran d’un dels terroristes abatuts a Cambrils. Fins ara Ouakbir havia negat haver estat al xalet d’Alcanar Platja i qualsevol implicació amb la cèl·lula malgrat que la furgoneta que es va utilitzar per la matança de les Rambles la va llogar al seu nom.

El testimoni també ha afirmat haver vist a Younes Aboyaaqoub, el conductor de la furgoneta, a la urbanització dies abans de l’atemptat.

En declaracions a l’Agència Catalana de Notícia, un dels advocats de l’acusació popular, Antonio Guerrero, ha explicat que la versió d’aquest testimoni és “rellevant” per la investigació.

Aquest matí també ha declarat un altre testimoni protegit. Es tracta d’un cambrer de la Rambla que hauria vist tant a Ouakbir com a Aboyaaqoub el dia abans de l’atemptat.

Les declaracions tenen lloc després que la setmana passada s’aixequés part del secret de sumari. S’ha entregat a les parts 21 volums de documents, entre els que hi ha vídeos com al qual ha tingut accés el diari La Razón, i del que han publicat un extracte.

Periodista.