El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir per tercer any consecutiu subvencions directes a les entitats que des del 2015 formen part d’un grup seleccionat que dona suport al control i l’erradicació del cargol poma i a la millora de la diversitat al delta de l’Ebre.
En total s’hi destinaran 752.130,77 euros, dels quals 428.714,54 aniran a càrrec del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i els 323.416,23 restants, a càrrec dels fons FEADER. El 2009 es va detectar per primera vegada la presència del cargol poma al delta de l’Ebre i des de la Generalitat s’ha treballat per trobar mètodes i pràctiques per frenar la seva evolució i erradicar-lo, sense que fins ara s’hagi garantit una eficàcia completa.
Amb l’experiència d’aquests anys d’implementació d’un pla de lluita s’ha demostrat que per aconseguir una major eficàcia és necessari definir un projecte conjunt consensuat amb els principals actors del territori. D’acord amb el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, l’execució del projecte mediambiental de lluita contra aquesta espècie invasora es duu a terme mitjançant un grup ad hoc constituït per les comunitats de regants del delta de l’Ebre, agrupacions de productors del delta de l’Ebre, organitzacions ambientalistes, administracions públiques i centres de recerca.

El procés selectiu d’aquest grup es va publicar al DOGC número 7051, de 3.2.2016. L’import total que s’atorgarà és de 752.130,77 euros, un 57% del finançament d’aquest ajut (428.714,54 euros) anirà a càrrec del pressupost del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el 43% restant (323.416,23) s’encarregaran els fons FEADER.

ACN – Barcelona
ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.