Arts escèniques maridades amb paisatges singulars. Els del Delta de l’Ebre. És la nova aposta del festival Deltebre Dansa. Unes 1.500 persones han gaudit de la primera edició de ‘Deltebre, atracció natural’. Una circuit de 8 espectacles de disciplines variades on es va donar a conèixer alhora el treball creatiu d’artistes internacionals i el patrimoni natural de Deltebre, creant una connexió autèntica entre territori i arts escèniques.

El circuit va començar a les cinc de la tarda al mirador Zigurat, a la desembocadura de l’Ebre, on l’artista Joan Català va portar Pelat, una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb els espectadors. Més tard, Ultima Vez – Wim Vandekeybus va realitzar dues sessions de l’espectacle Go Figure Out Yourself a l’antic magatzem de la brigada de Deltebre, creant una trobada en un espai nu on cinc personatges van fer participar al públic en una expedició de reflexions amb paraules, ball i música. Paral·lelament, Camille Guillaume i Zoé Coudougnan van interpretar In the Same Ship 1944, respectivament. Aquestes dues peces, centrades en regressions al passat, es van poder veure a Mas Tramontano, espai on també es va gaudir de la instal·lació audiovisual La caverne (The cave) de Romain Tardy.

Al vespre, l’ambient es va animar a la zona comercial de Riumar amb Raoul Ficel, un dels personatges clau de l’essència del blues francès. I a la nit, a la plaça Europa de Riumar, la companyia etíop Fekat Circus va brillar sobre l’escenari amb un espectacle de circ amb acrobàcies, bàscula, roda Cyr, malabars i manipulació d’objectes. Finalment, el colofó del circuit va ser el concert DJ amb Raül Sech.

El Festival Deltebre Dansa arriba a l’equador de la seva 14a edició. Fins al 28 de juliol, encara es podrà gaudir diàriament d’espectacles de disciplines contemporànies diferents i amb companyies nacionals i internacionals. La Creació Deltebre Dansa 2018: Easy; la nova creació de Roberto Olivan, Cuculand Souvenir, i SOUL TRAIN DELTEBRE són algunes de les moltes sorpreses que es deixaran veure a la Carpa Deltebre Dansa durant aquesta setmana.

Fotografia: Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.