Xavier Royo és el candidat del PDeCAT a les pròximes eleccions municipals. Així ho van decidir els militants d’aquesta formació, després que Royo hagués fet un pas al costat ara fa tres anys per deixar aparcada provisionalment la política municipal. Xavier Royo recorda que, “Ja vaig dir en el seu moment que feia un pas al costat, però que no descartava tornar a la primera línia de la política municipal. Així i tot, no pensava que fos tan aviat, però la gent i no només la del partit, m’ha demanat que em presentés”.
Royo reconeix que, “En l’àmbit de candidatura i de carrer, la impressió és que les pròximes eleccions seran molt disputades després de l’anunci de l’alcalde Dani Andreu de deixar-ho i això pot canviar la dinàmica municipal”.
El candidat demòcrata, que dóna un notable a la gestió dels governs de Dani Andreu a la política d’equipaments, suspèn als republicans en la gestió urbanística. Segons Royo, “Fa 25 anys que l’Aldea no ha tingut cap transformació urbanística. Des de després de la segregació i els primers anys de Paco Blanch no s’ha fet res. L’Avinguda Catalunya continua igual que fa 25 anys i l’Aldea es mereix una gran transformació urbanística i la imatge que s’emporta la gent de fora no és l’adequada com per a sentir-nos orgullosos”.
Respecte a les negociacions de l’Ajuntament de l’Aldea, amb el govern de l’estat per la titularitat del tram de l’antiga N-340, el candidat del PDeCAT demana a l’actual equip de govern, “Que no es precipitin, que el temps juga a favor nostre. Si l’estat no està per la labor, no podem acceptar un acord a la baixa per molt que estiguin a prop les eleccions i hipotecar a les futures generacions”.