La presentació de la Crida Nacional per la República va agafar a la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, de visita per les Terres de l’Ebre. En una entrevista al Canal Terres de l’Ebre, i preguntada al respecte, Borràs, va recordar que, “La llista del president, JuntsXCat, de la qual en vaig formar part, va néixer d’una situació de màxima excepcionalitat, que també volia ser una resposta de país a uns escenaris que potser, els partits polítics, no són capaços de gestionar com abans, que incorporava persones de procedència diversa, que formen part d’un projecte de país”.
Respecte a la creació de la Crida Nacional per la República impulsada pel president Carles Puigdemont, que es va presentar ahir, Borràs ho veu com una manera d’incorporar més gent i fer més ampli l’espai polític que ocupa, “Invitant a tots els que creuen en la transversalitat i l’objectiu de construir la república catalana, a què tinguin l’oportunitat de formar-hi part. És un projecte inclusiu i la voluntat de donar una traducció política a un espai que ha de ser tan ampli com sigui possible perquè l’objectiu del país ens ha d’incorporar a tots”.