La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, ha estat aquests dies a les Terres de l’Ebre. Borràs, es va reunir ahir dilluns amb l’alcaldessa Meritxell Roigé a l’Ajuntament de Tortosa, amb diversos temes pendents al damunt de la taula i la perspectiva de l’any 2021, any en què la ciutat serà Capital de la Cultura Catalana. En aquest sentit i respecte a l’anunciada ampliació del Museu de Tortosa i la construcció de la tercera sala a l’auditori Felip Pedrell, Laura Borràs va explicar que, “Hem de poder tenir una relació de cooperació en tot allò que el departament pugui assumir. És evident que la situació del departament ha estat i és molt critica i no sabem si això es revertirà l’any vinent, però així i tot ja hi ha hagut contactes entre la direcció general de Patrimoni de la Generalitat i l’ajuntament. En el cas de l’ampliació del Museu de Tortosa es tracta de treballar conjuntament i en el cas de la tercera sala de l’auditori el mateix. Ja hi ha emplaçada una reunió a finals d’aquest mateix mes amb la direcció general que porta el tema. Es tracta de posar fil a l’agulla i veure de quina manera podem col•laborar i mirar de ser tan positius com puguem”.
Pel que fa a la plaça de la Catedral, la consellera va reconèixer que, “Representa un repte, perquè arqueològicament i arquitectònicament no té una fàcil solució, però el projecte que he vist, l’he trobat esplèndid i crec que sense dubte, és una de les obres de més gran envergadura que haurà d’afrontar la ciutat en els pròxims anys. Hem de veure de quina manera pot ajudar el departament en la mesura del possible”.