El passat 29 de divendres una patrulla dels Mossos d’Esquadra van trobar tres gossos en estat d’abandonament dins d’una finca d’Alfara de Carles. Sense aixopluc, desprotegits del sol i plens de paparres. Un dels animals, una gossa, presentava un estat quasi cadavèric. La protectora ampostina Engrescats, s’ha fet càrrec de la gossa a qui li han posat el nom de Sàhara.

La presidenta de l’entitat, Núria España, explica que és un dels casos més greus que s’han trobat. La van dur al veterinari i l’han diagonisticat lismània (una malaltia sanguina que es transmet per les picades de mosquit), anèmia i sarna, a banda de les ferides i llagues que presenta a les potes. Ara cal esperar els tractaments i altres proves. “Confiem que la podrem recuperar, però depèn del seu estat intern”, apunta España.

Els Mossos van denunciar penalment el propietari per maltractament animal, van decomissar la gossa i van contactar directament a Engrescats malgrat que Alfara està fora del seu àmbit d’actuació. Davant la manca de gosseres municipals, demanen més implicació als ajuntaments i suport a les protectores d’animals. “No recollim els gossos d’altres poblacions però si estan en tant mal estat, ho fem. Cada població hauria de tenir el seu centre d’acollida i els ajuntaments haurien d’apostar per les protectores sense ànim de lucre, perquè lluites pels animals al 100%. Si són empreses, han de fer els seus números”, sentència la presidenta d’Engrescats.

De moment dues persones s’han interessat per adoptar a Sáhara, però fins que no estigui recuperada la protectora no la donarà. Engrescats també fa una crida a la gent a col·laborar amb l’entitat través de donacions econòmiques.

Periodista.