La temporada castellera castellers arrenca aquest diumenge 24 de juny a Canal Terres de l’Ebre amb la Diada de Sant Joan de Valls, i s’estendrà fins al 18 de novembre. Un any més, la producció anirà a càrrec de La Xarxa, TAC12, Canal Blau TV i Penedès TV, i preveu la retransmissió de 15 de les principals diades castelleres del calendari, a les quals s’afegeixen les 7 diades més rellevants de la temporada, realitzades conjuntament amb TV3.

Un equip renovat agafa el relleu de les retransmissions. Al capdavant, Toni Comas i Esteve Giralt; a peu de plaça, els periodistes castellers Anna Vallhonesta i Àlex Alonso, i com a comentaristes Joan Beumala i Francesc Domènech. A més, una altra de les novetats és la incorporació en l’anàlisi de la diada i de l’actualitat castellera de Raquel Sans, Núria Rigau, Gisela Racero i Aina Mayol.

Enguany també es continua potenciant la presència d’altres diades del calendari d’arreu del territori, amb la voluntat de difondre encara més el fet casteller gràcies al treball d’EL9TV, Olot Televisió, Canal Reus TV, TV El Vendrell, Cugat.cat, TV Girona, Canal Taronja i VOTV. La conducció d’aquestes diades recaurà en els periodistes Pep Ribes i Jordi Còdol.

‘Dosos Amunt!’, a partir de l’1 de juliol, en directe els diumenges a la nit

L’informatiu d’actualitat castellera ‘Dosos Amunt!’, es podrà veure cada diumenge a Canal Terres de l’Ebre a les 22.30h. Aquest magazín d’una hora el presentarà la periodista Roser Marquès, acompanyada de Toni Comas i Joan Beumala. El programa s’ha obert a la participació de les colles i s’han incorporat formats com la tertúlia, el concurs i el reportatge amb l’objectiu de fer-lo més dinàmic i participatiu.

La Diada de Sant Joan de Valls, primera diada de la temporada

La plaça del Blat de la capital de l’Alt Camp acull aquest diumenge, a les 13h, la Diada de San Joan que comptarà amb la participació de les dues colles de la ciutat: la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha fet un gran inici de temporada. De fet, arriba a Sant Joan havent descarregat ja el 5 de 9 amb folre, castell que aquest diumenge voldran repetir, a més de sumar-hi altres construccions com, possiblement, el 4 de 9 amb folre i pilar. Per la seva banda, la Colla Joves ja ha estrenat el 3 de 9 amb folre i per Sant Joan hi voldran afegir el 4 de 9 amb folre. Les dues colles estan treballant castells superiors que no descarten portar a plaça aquest diumenge.

Emissió i xarxes socials

Tant les diades castelleres com el ‘Dosos Amunt!’ es podran seguir en directe a les televisions locals i en ‘streaming’ a xala.cat. A la carta, es podran tornar a veure a laxarxa.cat/ladiada i laxarxa.cat/dososamunt. Per xarxes socials, aquests continguts es podran seguir a Twitter, Facebook i Instagram amb el perfil @CastellsEnXarxa i l’etiqueta #@CastellsEnXarxa