Coincidint amb l’acte de graduació, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Maria José Figueras, ha presentat aquest divendres el nou director del campus Terres de l’Ebre de la URV, el professor d’economia, Jordi Sardà, que també és el vicerector d’Economia dins el nou equip de govern de la universitat. “És una persona que s’estima aquest campus on des de fa molts anys que exerceix com a professor”, ha assenyalat Figueras.

Sardà per la seua banda, s’ha mostrat satisfet amb el nomenament i s’ha compromès a treballar per aconseguir una major presència de la universitat en la societat ebrenca posant èmfasi en la qualitat universitària. “Estem orgullosos de la feina que s’ha fet fins ara des del campus Terres de l’Ebre i la representació que com a universitat tenim en aquest territori”, ha manifestat Figueras
esmentat iniciatives concretes com el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de la Reserva de la Biosfera en el qual la URV hi participa activament.

Més enllà, però, del suport de la universitat a iniciatives de desenvolupament local, Figueras també ha parlat d’implantar nous estudis en el futur com ara màsters o dobles graus que poden ser més atractius a l’hora d’atraure alumnat. Tot i això, tant la rectora com el director del campus ebrenc han assenyalat que primer cal valorar bé quines són les demandes reals. “Hem de
veure quins altres ensenyaments al marge dels que s’imparteixen ara, poden ser interessants en aquest territori on el sector agroindustrial i el turisme tenen molt de pes”, han afegit, tot destacant també la voluntat de la universitat d’analitzar quin és el percentatge d’alumnes del campus que acaben trobant feina després de finalitzar els estudis i quins són els sectors amb més dificultats.

El campus Terres de l’Ebre de la URV és la primera seu de la universitat que visita la rectora Maria José Figueras, des que va prendre possessió del càrrec el passat dilluns. Ho ha fet per presidir l’acte de graduació de les promocions 2014-2018, celebrat aquest divendres als exteriors del campus ebrencs. Aquest curs s’han graduat un total de 137 estudiants; 21 del Grau d’Educació Infantil, 36 del Grau d’Educació Primària; 24 del Grau d’Administració i Direcció d’Empreses, i 56 del Grau d’Infermeria.

Periodista.