Les Festes de l’Arròs, que tindran lloc a la Finca de Bombita de Deltebre el 16 i 17 de juny, mantindran la seua essència; però enguany presenten novetats.  El concert que Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries realitzaran dissabte a la nit i la trobada d’Instagramers.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “les Festes de l’Arròs ens permeten mostrar l’essència del nostre municipi en el marc d’un entorn natural incomparable”. De fet, Soler ha afegit que “la reformulació de les festes de l’arròs que vam realitzar des de l’actual govern municipal ens ha permès convertir aquesta festa en un esdeveniment de referència que ens ajuda a projectar la nostra marca turística i donar a conèixer el bo i millor del territori”.

A banda de cultura i tradició, les Festes de l’Arròs també són una oportunitat per a degustar els productes típics del Delta de l’Ebre ja sigui amb el menú de tapes elaborades que es realitzarà el dissabte a la nit abans del concert, o bé el diumenge amb el dinar o el servei de menjar que estarà habilitat des de primera hora del matí.

Cap de setmana dedicat als Instagramers

Com ja va sent habitual, durant els dos dies es realitzaran activitats com ara xerrades, presentacions de llibres, tertúlies, visites a la finca, tallers, etc. Enguany, però, com a novetat s’ha realitzat un programa d’activitats dirigides als seguidors d’Instagram que finalitzarà en un concurs d’imatges de les Festes de l’Arròs. Tanmateix, també hi ha programades sortides a primera hora del matí al Goleró i a l’Illa de Mar, per fotografiar l’albada, i un curs de Lightroom, un programa d’edició de fotos.

La Plantada, també a les escoles

Igual que l’any anterior, els alumnes de sisè de primària dels diferents col·legis del municipi també tindran l’oportunitat de conèixer les arts tradicionals dels plantadors i dels treballs agrícoles. En aquest cas, serà el divendres 15 de juny quan visitaran la Finca de Bombita per copsar, de primera mà, les vivències i tradicions dels treballs de l’arròs.

El tinent d’alcalde d’Afers Interns i Institucionals, Kilian Franch, ha explicat que “amb aquesta acció volem impregnar a l’alumnat de l’essència dels treballs tradicionals que es realitzaven als camps d’arròs així com, al mateix temps, apropar les festes de l’arròs als més menuts i a les seves corresponents famílies”.
Enguany, serà el nou conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, qui donarà la benvinguda als plantadors el diumenge pel matí. En anterior edicions, també hi havien participat el conseller Josep Rull i el conseller

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez