Després d’uns quants anys s’han tornat a convocar oposicions al departament d’Ensenyament. I han vingut amb polèmica. Ensenyament estudia irregularitats en les proves d’avaluació dels mestres de primària d’educació física que s’han examinat per poder accedir a la secundària, amb una vintena de places reservades.

Una trentena d’opositors han denunciat ‘mala praxis’ del tribunal examinador i han presentat un recurs d’alçada contra l’administració, a més de demanar que es repeteixin les proves efectuades a l’institut Jaume Balmes de Barcelona. Entre altres, asseguren que, al contrari del que tocaria per llei, el tribunal no va publicar els criteris de correcció que concretessen la puntuació en cadascun dels apartats. Tampoc van demanar els DNIs a la majoria dels aspirants, ni van apuntar el número de les boles que sortien en el moment de la tria dels temes. De fet, només dos dels aspirants van aprovar inicialment. Els opositors afirmen al comunicat que la situació és “inversemblant” i apunten a un cas de presumpta prevaricació, tenint en compte que en altres convocatòries el percentatge d’aprovats també ha sigut ínfim. Ara estan a l’espera d’una resposta d’Ensenyament, abans que a finals de setmana es publiquin les notes definitives. Dos dels mestres afectats són ebrencs.

Autor:

Periodista.