“Un any de la UESSC a Terres de l’Ebre: una aposta assistencial per a les SSC” és el títol de la xerrada que va tindre lloc el passat 5 de juny al Centre Cívic de Ferreries, a càrrec dels professionals que formen part de la Unitat.

La xerrada, oberta a tot el públic, d’una hora i mitja de durada, s’emmarca en les activitats dutes a terme amb motiu del dia Mundial de les SSC que es va celebrar el passat 12 de maig, i centra la commemoració del primer any de vida de la Unitat durant el qual s’han portat a terme tant intervencions sanitàries com accions de divulgació.

Així, a l’any de funcionament de la UESSC Terres de l’Ebre, als diferents equips d’atenció primària s’han constituït 16 grups d’abordatge grupal de la fibromiàlgia, conduïts pels professionals referents de cada equip amb el suport de la UESSC, dels quals s’han beneficiat un total de quasi 200 pacients. A la UESSC també s’han atès més de 50 pacients afectats de síndrome de fatiga crònica, que a més tenen la possibilitat de rebre un tractament individualitzat de psicoteràpia i fisioteràpia específica.

D’altra banda, destaca el fet que el 2018 s’ha posat en funcionament la Unitat de Sensibilitat Química Múltiple de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, a la qual des de febrer de 2018, ja s’han derivat pràcticament el 100% de pacients afectats de Terres de l’Ebre.

Així mateix, han presentat els primers resultats del projecte de recerca premiat a la Beca Fundació Dr. Ferran de 2017, on s’avalua l’efecte d’una intervenció multidisciplinària grupal a l’Atenció Primària en pacients amb fibromiàlgia. Els resultats mostren una millora significativa en la qualitat de vida dels pacients afectats de fibromiàlgia i l’impacte funcional de la malaltia al cap de 6 mesos d’haver finalitzat la intervenció.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez