L’actual alcaldessa de Tortosa i candidata pel PDeCAT a les pròximes eleccions municipals, ha tret transcendència al fet que el PDeCAT aposti per presentar-se a les pròximes eleccions municipals sota la marca de JuntsxCatalunya i que altres formacions polítiques apostin per fórmules similars. Segons Meritxell Roigé, “el projecte que encapçalo va molt més enllà del que és un partit polític i per tant, és important que hi hagi gent de diferents sectors, com hem fet fins ara, per poder tirar endavant la ciutat. El de menys és quina serà la marca amb la qual ens presentarem”.
Roigé però, va voler recordar que, “pel que fa a Tortosa, no és nou per a naltros, ja que sempre hem portat gent independent a la llista i gent de diversos sectors. Fa molts anys, primer amb Ferran Bel i ara pel projecte que tinc al cap, que pensem en molta gent que no estan vinculats al partit. És la nostra manera de fer política a la ciutat”.
Respecte a l’afectació que pugui tenir el procés i la política de blocs a les pròximes eleccions municipal, Roigé va reconèixer que, “el que succeeix al país afecta també en l’àmbit local, però s’ha de prioritzar el que necessita la ciutat, més enllà que d’aquí a un any, haurem de veure quina és la situació del país”.