La pluja s’ha conjurat per mirar de fer la guitza a Paüls, que aquest cap de setmana ha viscut un dels moments àlgids del calendari: la festa de la cirera. A més de restar algun visitant, especialment diumenge, la qualitat del fruit no ha sigut l’òptima per les precipitacions al llarg dels dies previs. Calculen que n’ha malmès un percentatge molt elevat, de més del 70%, segons explica l’alcalde, Enric Adell. No obstant això, la vila ha viscut la quinzena edició amb les mateixes ganes de donar a conèixer un producte que és excel·lent.

Els pagesos apunten que aquesta campanya es preveia “històrica”, tant per la quantitat de fruit com per la qualitat. Però les pluges caigudes durant la setmana han fet que moltes de les cireres es badessen i que perguessen part de la dolçor. Ara, confien que tres o quatre dies després que acabe de ploure la qualitat de les que encara queden per collir tornarà a millorar i podran salvar el tram final de la temporada.

L’encarregat de la inauguració va ser el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson.

Periodista.