El sindicat policial USPAC ha denunciat públicament que no es reforci la comissaria de Mossos de l’Ametlla de Mar a l’estiu, coincidint amb l’increment d’habitants i tenint en compte l’àmbit d’influència, d’uns 40 quilòmetres de costa, amb nuclis urbans i urbanitzacions que tripliquen la població aquests mesos. El sindicat assenyala que la manca d’efectius és especialment “sagnant” en comissaries petites com la de la Cala. Asseguren que la Direcció General de Policia es va comprometre que a reforçar-la però que finalment no ha sigut així i demanen explicacions pel que consideren una mala planificació.

“En les diferents reunions que hem assistit, la DGP es va comprometre que l’Ametlla de Mar entraria dins el Pla d’Estiu, de fet, així va ser. Va sortir a les bases de la convocatòria com destí i, fins i tot, en el primer llistat, publicat el 15 de maig, d’assignació hi havia dos efectius assignats. La gran sorpresa va ser quan la DGP ens va comunicar uns ‘errors’ en aquest primer llistat i,  posteriorment va sortir un segon llistat on l’Ametlla de Mar desapareixia del mapa. És inexplicable i injustificable”, assegura el sindicat policial en un comunicat.

“Des del primer moment, hem reclamat a la DGP el motiu d’aquest canvi o ‘si es tractava d’un error’. A data d’avui, seguim a l’espera de rebre una resposta de la DGP. Si realment aquest segon llistat no és un error (i ja seria el segon), no sabem quins criteris segueixen a l’hora de planificar el reforç d’estiu”, continuen.  “El pla d’estiu és insuficient, en quant a afectius, poc transparent a l’hora d’assignar les places i amb criteris d’assignació molt injustos”, conclouen.