El Consell Consultiu de la Dona, òrgan de participació ciutadana del Consell Comarcal del Baix Ebre, ha començat a divulgar entre els escolars de Primària de la comarca el contingut de l’exposició ‘Més enllà del silenci. Oficis i dones rellevants del Baix Ebre’, que reivindica el paper de la dona treballadora.

La doctora en Pedagogia i delegada del Consell Consultiu, Rosa Queral, acompanyada per representants de l’Associació de dones Reina Blanca, va explicar a alumnes de l’Escola Jaume II del Perelló la memòria històrica dels oficis i treballs de les dones del Baix Ebre, i especialment els de les dones que han estat rellevants en aquest municipi. La unitat didàctica amb què es basa aquesta iniciativa divulgativa, elaborada per Rosa Queral, també inclou apartats dedicats a explicar què són les associacions de dones i per a què serveixen, què és un Consell Consultiu de Dones o la història del 8 de març.

Més enllà del silenci és un interessant treball de recerca antropològica, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, que es presenta en forma d’exposició amb fotografies antigues i descripcions d’oficis com les mineres de Benifallet, apedaçadores de xarxa de l’Ametlla de Mar, segadores d’alfals d’Aldover o les llatadores d’Alfara de Carles, els Reguers i Paüls, entre d’altres. L’exposició es va inaugurar a finals de 2016 amb motiu de la celebració del I Congrés de Dones del Baix Ebre i s’ha exposat fins ara onze poblacions de la comarca. Aquesta exposició també es pot visitar de manera virtual a través del web del Consell Comarcal www.baixebre.cat.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez