Acabada de començar la temporada de bous a les Terres de l’Ebre, milers de persones segueixen els diferents actes organitzats arreu de les Terres de l’Ebre. Santi Albiol, president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, explica que, “els principals interessats en què tot funcioni i tot surti bé, som els mateixos organitzadors i crec que des del 2010 cap aquí s’està demostrant que les coses s’estan fent bé”.
Albiol recorda que Catalunya té una llei aprovada l’any 2010 que regula les festes tradicionals de bous i que fou aprovada amb el suport de 114 dels 135 diputats del Parlament de Catalunya, el que significa un ampli consens.
Respecte a les polèmiques sorgides anys enrere amb els animalistes, que van tenir el seu punt àlgid l’any 2016 a Mas de Barberans, Albiol afegeix que, “els aficionats a la festa dels bous és cert que hem d’aguantar moltíssim i hem de ser conscients que els animalistes no vénen a fer res més que documentar els actes per intentar posar denuncies i fer prensió perquè aquestes festes s’acabin. Van als actes com el bou embolat o de corda que poden tenir polèmica”.
Tot i que des de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines s’insisteix en què, “no hem de caure en l’error de les provocacions. A partir dels fets de Mas de Barberans crec que tots estem més conscienciats i avui en dia els animalistes estan passant de manera desapercebuda per les places, ja que no tenen l’atenció de far un parell d’anys”.
Més enllà d’això, el responsable de l’Agrupació, deixa clar que, “ells venen, fan la seva feina i naltros n’hem de fer una altra de diferent, que és salvaguardar els interessos de la festa dels bous. No hi ha una altra manera de fer-ho que no sigui aplicant el que diu la llei”.