En plena era de la tecnologia, els alumnes d’educació infantil de l’institut de l’Ebre han volgut fer una mirada al passat. Han fet un treball de recerca sobre els jocs que jugaven les generacions anteriors i n’han portat el resultat al carrer: han decorat una de les places de la ciutat amb taulers a l’aire lliure d’alguns dels jocs de tota la vida.

Es tracta de la plaça Francesc Macià, que des d’aquesta setmana està il·lustrada amb set taulers de joc. Els han recollit preguntant-ho directament als iaios, que els han explicat les dinàmiques de cada un dels entreteniments, i cercant informació en llibres d’autots com Joan Moreira.

L’objectiu és facilitar que la gent jove no es quede a casa tancada, jugant amb els jocs moderns que ofereixen els dispositius mòbils, i que surten al carrer per relacionar-se i conèixer noves amistats.

Periodista.