“De tots els escenaris possibles, aquest era el pitjor”. Així ho expliquen fonts de l’entorn de Lluís Salvadó. El rapitenc i ex-secretari d’Hisenda del Govern s’enfronta ara a una possible acusació per rebel·lió per part del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. El mateix que manté en presó provisional des de fa mesos a sis membres del govern, la presidenta del Parlament i els líders de els entitats sobiranistes.

Com avança TV3, el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que l’investiga des de fa mesos per la seva participació en els preparatius del referèndum de l’1 d’octubre, va demanar el passat 23 d’abril al magistrat del Suprem que considerés incloure a Salvadó i al número 2 del departament d’economia, Josep Maria Jové, en la macrocausa contra el líders sobiranistes.

El jutge instructor considera que poden ser acusats de rebel·lió ja que, diu, acceptaven plenament la possibilitat que hi hagués violència per aconseguir la independència, i ho relaciona directament amb la via de la declaració unilateral.

Tant Salvadó com Jové són diputats d’Esquerra Republicana des del passat 21 de desembre i, per tant, aforats. Per això, només poden ser investigats per alts tribunals, com el Superior de Catalunya o el Suprem.

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer,  va iniciar les investigacions arran de les polèmiques declaracions de l’ex-senador Santi Vidal, al voltant del cens de l’1 d’octubre. El 20 de setembre va ordenar l’escorcoll de la seu del departament d’economia i la detenció de 20 càrrecs entre ells Salvadó i Jové, acusats dels delictes de malversació, prevaricació i desobediència.

 

Periodista.