Divendres dia 11 de maig finalitza el termini establert en el procés de pressupostos participatius engegat per l’Ajuntament de Tortosa per poder votar alguna de les 138 propostes que complien amb els requisits.
L’ajuntament va obrir el termini de votació el dia 28 d’abril amb motiu d’Expoebre i el tancarà divendres. Durant aquest període, els tortosins i tortosines han pogut votar en un estand durant la celebració de la fira, de manera presencial a l’ajuntament, i també com a novetat d’aquest any, de manera online. Aquest any a més, s’ha allargat el temps de votació en una setmana.
Marià Martínez, regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Tortosa, recomana que no hagi pogut votar, “Que ho faci, que encara tenen temps. Que parlin amb les seves associacions de veïns, ja que moltes estan fent campanya”.
Martínez insisteix en el fet que, “Aquests són els pressupostos participatius més purs que hi ha, ja que els debat i vota la població, i el govern no hi intervé. Votant incrementes la democràcia participativa. Veig la gent que està fent campanya i això no s’havia vist mai a Tortosa”.
Aquest any l’ajuntament va decidir incrementar en 50.000 € els pressupostos participatius respecte a l’any passat, i han estat 200.000 € els que s’hi ha destinat.