El Diputat d’ERC Ernest Maragall ha estat aquests darrers dies a les Terres de l’Ebre. En una visita a Alcanar, va tornar a inquirir la necessitat de tenir un govern a Catalunya ben aviat i ho va fer posant més responsabilitat a Junts per Catalunya que no pas a la resta de partits sobiranistes. Segons Maragall, “la nostra posició és ben coneguda. Tenim un programa més definit i més exigent, ja que el temps és el que és i estem obligats a trobar una solució i posar-la a la pràctica tan aviat com sigui possible i no per cap interès partidista, sinó perquè és el país qui demana a crits ser governat”.
Maragall va afegir que, “JxCAT, ERC i la CUP tenim aquesta decisió a les nostres mans, encara que JuntsxCat en un grau més de responsabilitat i capacitat perquè així ho van dir les urnes. Podem tenir visions o matisos diferents en la gestió del temps, però no podem oblidar que si estem aquí, és perquè l’estat és com és i actua com actua i impedeix posar en peu les solucions naturals en un estat democràtic”.
Maragall va qualificar d’especulació i de no tenir base les informacions aparegudes les darreres setmanes que apuntaven el seu nom com a solució de consens per desbloquejar la situació actual.