La diada de Sant Jordi a les Terres de l’Ebre va tenir novament com a protagonistes indiscutibles els autors locals. Acompanyats pel bon temps la gent va omplir els carrers, sobretot a darrera hora de la tarda. El fet que festa hagi caigut en dia laborable no ha suposat grans diferències i els llibreters confien en tancar la diada en un nivell similar al d’anys anteriors.

Pel que fa als llibres ebrencs més venuts, la xertolina Francesca Aliern repeteix un any més al capdamunt de la llista amb ‘Darrere els seus talons’. El llibre dels Quicos, ‘Lo cançoner’, i ‘Ebre, relats d’una batalla’, el recull de 16 contes sobre la batalla de l’Ebre, també es situen entre els més venuts d’aquest Sant Jordi. Altres títols ebrencs molt sol·lictitats han estat ‘Escamot de la nit serrada’ de Manel Ollé i ‘L’illa de Bembé’, de Mercè Falcó. Durant tot el dia, i sobretot a Tortosa, els autors i autores han estat signant llibres bé a la llibreria Viladrich, bé a la Plaça de la Cinta.

Al costat dels autors locals, els llibres de contingut polític al voltant del ‘procés’ i el referèndum de l’1-O també han s’han situat entre els de major èxit comercial. ‘Dies que duraran anys’, de Jordi Borràs’ i ‘Nou homenatge a Catalunya’, de Vicenç Partal, són alguns dels títols que han tingut una millor acollida a les Terres de l’Ebre, al costat d’autors mediàtics, com el periodista Antoni Bassas.

Periodista.