Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 1 d’abril, un home de 49 anys, nacionalitat espanyola i veí de Deltebre, com a presumpte autor d’un delicte continuat de furt i un delicte de robatori amb força.

Des del mes d’octubre de l’any passat fins principis del mes de març d’enguany, les comissaries dels Mossos d’Esquadra de Tortosa i Amposta van rebre diverses denuncies per la sostracció de garrofes, en la seva major part provinents de finques cultivades.

Aquest fet va portar els policies a incrementar els controls dels accessos a les  finques, el controls de les almàsseres, així com l’intercanvi d’informació amb els pagesos.

Fruit totes aquestes accions i gràcies a la col·laboració de la pagesia, els agents van poder determinar que l’autoria de set furts de garrofes ocorreguts en finques ubicades al Baix Ebre i Montsià, corresponien a dos homes veïns de Deltebre.

Als homes també se’ls considera presumptes autors d’un robatori amb força, donat que en una ocasió, per tal de sostreure les garrofes van forçar l’accés a un magatzem rural.

Per aquest motiu el passat dia 1 d’abril el mossos d’esquadra van detenir un dels implicats, mentre que el segon encara no ha estat localitzat.

Les garrofes sostretes podrien superar les 44 tones amb un valor de mercat aproximat de 22.000 euros.

Continuen les gestions per tal de localitzar el segon home investigat, així com per localitzar altres víctimes de fets similars que en el seu moment no haguessin presentat denuncia.

El detingut va quedar en llibertat un cop va declarar en seu policial i s’haurà de presentar davant l’autoritat judicial competent quan sigui requerit”.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez