Per Esquerra Republicana les inversions pressupostades per l’Estat a les Terres de l’Ebre són “una presa de pel” i un “maltractament pel territori”. Dels 35,1 MEUR en inversió a les Terres de l’Ebre que anuncia el govern espanyol, 31 es destinen a la descontaminació del pantà de Flix i al magatzem de residus nuclears d’Ascó, i només queden 3 per l’A7, la N-340 o el camí de ronda del delta de l’Ebre. Per Esquerra, una “vergonya”, si es té en compte que del pressupostat al 2017 només s’ha executat un 25%.

El senador Miquel Aubà, ha destacat ‘la desaparició definitiva dels Pressupostos de les partides dedicades a la construcció de les variants de Gandesa i Corbera d’Ebre, o al tram de l’autovia A-7 entre el Perelló i l’Hospitalet de l’Infant’.

Alfons Montserrat ha criticat que l’única inversió prevista pel Ministeri de Foment sigui la construcció de diverses rotondes a l’N-340, que sumen 2,5 MEUR. Montserrat ha recordat que en anys anteriors també s’havia pressupostat l’accés a les Cases d’Alcanar, llargament reivindicat per veïns i Ajuntament, i que encara no s’ha fet. Sobre els 500.000 € dedicats al tram d’autovia A-7 entre La Jana i el Perelló, Montserrat ha afirmat que ‘és un partida purament simbòlica que no serveix de res’.
El president republicà també ha denunciat que, ‘des de l’any 2014, el Ministeri de Medi Ambient i Costes no preveu cap partida al nostre territori per a la continuació de la via verda, la restauració del bosc de ribera, actuacions en platges o espais fluvials’. A més, ha qualificat de ‘ridícula’ la partida de 93.000 € d’ACUAMED dedicada al camí de guarda de la Badia dels Alfacs, una obra valorada en més de 22 MEUR.
https://www.youtube.com/watch?v=npC_KnXP8dg&feature=youtu.be
Periodista.