El diputat al Congrés dels Diputats per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Tardà, ha estat rebut per ultres aquest dissabte a Vinaròs, on ha acudit per participar a la xerrada ‘La República, única eina per canviar el sistema del 78’, organitzada per Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i que ha omplert l’Auditori municipal.

Redacció / Agències || A la porta, on s’han col·locat la Guàrdia Civil i la Policia Local, els radicals han protestat per la presència del republicà al Baix Maestrat, han exhibit una pancarta del partit Espanya 2000 amb el lema ‘Per la unitat d’Espanya’ i també banderes espanyoles i d’oficials de la Comunitat Valenciana. Fins i tot el perfil de Facebook Espanya 2000 Valencia ho ha retransmès en directe.

“Nosaltres construirem la República del País Valencià, la de Catalunya i la dels Balears pacífica i democràticament, som adversaris i enemics de la intolerància i estem convençuts que la democràcia sempre acaba guanyant”, ha dit Tardà, que a través de les xarxes socials ha lamentat “els insults i les amenaces dels intolerants”, que no han impedit, però, “un acte de civisme, de compromís amb els valors republicans i de solidaritat als presos i exiliats”.

Des de Vinaròs, Tardà ha recordat que “han de ser els valencians els que decideixen si volen seguir el camí de la independència”. Unes paraules en resposta a les paraules de l’ex president del Govern José María Aznar que, en un acte a València, “va mostrar la seva preocupació” per si la Comunitat Valenciana pogués seguir un procés independentista similar al català.

“Estem convençuts -ha comentat Tardà- que el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya tenen dret a decidir el seu futur, són pobles agermanats que estem compromesos a construir la llibertat, serem solidaris amb tots els territoris dels Països Catalans i cadascú ha de cercar el seu camí, la seva manera d’aconseguir l’èxit”, ha manifestat.

Així, per al parlamentari català, “tots desitgem el mateix”: “la llibertat dels nostres pobles i unes societats molt més justes, tots compromesos amb tots perquè som pobles germans, fills de la mateixa mare” ha afegit, insistint que “el País Valencià sabrà trobar el seu camí, però sempre uns al costat dels altres”. També ha criticat que “el PP mai ha assumit la realitat nacional del País Valencià ni la realitat nacional de la llengua catalana. “Ens volen dividir, però d’això ja fa 300 anys”, ha agregat.

Per la seva banda, l’edil d’ERPV a l’Ajuntament de Benicarló i president d’ERPV, Josep Barberà, ha assenyalat, referint-se a les paraules d’Aznar que “si l’amenaça és la República de Catalunya, l’altra amenaça és la República del País Valencià”.

Tardà també ha estat a Benicarló, on ha participat en una taula rodona sobre els 80 anys dels bombardejos del Maestrat.

Foto: @ErcAlcanar

Autor:

Periodista.