A cada legislatura, el Parlament designa tres diputats, normalment dels principals grups, com interventors, per controlar els comptes de la cambra. Aquest és un dels punts del ple previst per aquest dijous. Habitualment és un tràmit que passa desapercebut i no genera polèmica però en aquest cas no ha sigut així. Inicialment, Esquerra Republicana havia proposat el rapitenc Lluis Salvadó però finalment ha retirat la candidatura. La decisió havia motivat la crítica de partits com el PSC, que havia demanat una votació separada i s’havia oposat al nomenament per, literalment, “el seu masclisme i per ser investigat per malversació”. També Ciutadans es volia oposar, indicant que Salvadó està sent investigat pel seu paper en l’organització del referèndum. I la CUP creia, igualment, que no era l’adequat. Fonts republicanes han volgut desvincular la retirada de la candidatura de Salvadó a aquestes crítiques. Finalment, el seu candidat serà el diputat republicà i alcalde de Solsona, David Rodríguez. Ciutadans ha proposat Antonio Espinosa i Junts per Catalunya Narcís Clara Lloret.

Autor:

Periodista.