El reforç en el servei del Punt d’Informació Turística ubicat al Consell de Riumar ha permès atendre a 236 persones durant els dies àlgids de la Setmana Santa, és a dir, del 28 de març a l’1 d’abril. Un 60% dels usuaris d’aquest servei han estat visitants provinents de Catalunya, seguit, en un 30% pels turistes de l’estat espanyol.

Entre les qüestions més demanades destaquen la sol·licitud d’informació sobre el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la desembocadura, la Punta del Fangar, així com també itineraris amb bicicleta i amb vaixell fins a la desembocadura. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha valorat positivament aquestes dades i ha manifestat que “són el tret de sortida d’una temporada turística que ha de permetre seguir consolidant Deltebre i el nucli de Riumar com a un destí referent per a tota aquella gent que cerca la combinació entre paisatge i gastronomia”. De fet, les dades recollides pel Punt d’Informació Turística de Riumar expliquen que la majoria de visitants s’encasellen en la fragmentació de turisme familiar, actiu i de natura.

L’ocupació, tal com es va detallar la setmana passada, ha fregat el 85%, de mitjana, en els diferents hotels i pensions, cases rurals, habitatges turístics, xalets i també a l’alberg de la Generalitat de Catalunya.

A partir d’ara, el Punt d’Informació Turística estarà obert els caps de setmana, pels matins, i també els dies festius. De cara a l’estiu, a banda d’ampliar, evidentment, el propi servei d’informació, des del consistori ja s’està treballant per seguir generant una oferta turística de qualitat i diversa per a tots els públics. En aquest sentit, per exemple, s’estan finalitzant els detalls del calendari d’actes d’estiu amb diferents activitats per oferir alternatives d’oci als visitants i als propis veïns i veïnes.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez