L’ex-alcalde de Tortosa, Ferran Bel, afirma que la investidura de Puigdemont que proposa Junts per Catalunya dependrà de la decisió del propi per Puigdemont, que en aquests moments segueix detingut a Alemanya. “La investidura del president Puigdemont primer ha de comptar amb el seu vistiplau i en aquests moments, també amb el de la seva defensa jurídica”, ha afirmat Ferran Bel.

Tres candidats a la presidència de la Generalitat i els tres detinguts. La investidura es complica i el rellotge avança. Junts per Catalunya recupera la proposta de investir a Pugidemont sense concretar com i ERC prefereix un candidat que pugui ser investit sense limitacions judicials.

Des del PDeCAT volen un investir un govern efectiu sense renunciar a la defensa els drets polítics dels seus candidats. “Tenim un escenari molt complicat, canvia cada 24 hores i cada vegada que intentem buscar una solució, l’Estat espanyol fa tot el possible perquè esta solució no acabi aflorant”.

El president del Parlament continua les converses amb els actors socials per formar un front democràtic que en l’aspecte política sembla encallat. Més després del cop de porta del PSOE al govern de concentració proposat per Miquel Iceta. Mentrestant, el que és segur, és Puigdemont seguirà retingut a Alemanya a l’espera que es resolgui la seva extradició, que d’altra banda, podria ser denegada.

Periodista.